Do you want to study abroad?
YOUR AMERICAN DREAM IS WITHIN REACH.
Coaching Study USA
AMERiKA EĞİTİM DANIŞMANLIĞI
US Üniversite
Kişiye özel danışmanlık
Uluslararası eğitim danışmanlığı çok özel bir danışmanlık mesleğidir, ciddi bir beyin fırtınası ve titiz bir çalışma gerektirir. Kişiye özel danışmanlık; bir öğrenciye en az masraf ve zaman kaybıyla en büyük verimi alacağı programa yerleştirilme sürecidir. CSU olarak zaman yönetiminin en iyi şekilde uygulandığı, kayıpsız ve bütüncül bir başvuru süreci hedefliyoruz.
Lisans programları
Amerika’da Lisans programlarının bir çoğu 4 akademik yıl sürmektedir. Her üniversitenin kendine ait bir akademik takvimi bulunmaktadır. Genel olarak bakıldığında ise bir akademik yıl: Spring ve Fall dönemleri olmak üzere iki sömestrden oluşmaktadır. Eğitim, genellikle Ağustos veya Eylül ayında başlar ve Mayıs veya Haziran aylarına kadar devam eder.
Amerika’da okuyan öğrenciler, 4 yıllık lisans eğitimi boyunca alan dersleri (major) ve seçmeli dersler (minor) alırlar. 4 yıllık üniversitelerin ilk iki senesinde temel eğitim verilmektedir. Çoğu Amerikan üniversiteleri, eğitiminizin ilk yılında size ana dalınızı değiştirme fırsatı verir. Lisans eğitimi, özel ve devlet üniversitelerinde verilmektedir, uluslararası öğrenciler için her iki okul türü de ücretlidir. Her iki okul türü de okul kabulu ve F1 vizesi gerektirir. Genel bir çerçeve olsa da Amerika'da her bir üniversitenin farklı düzeylerde seçme ve giriş standartları vardır.
Yurtdışı hayali olan lise öğrencilerinin not ortalamasını yüksek tutması büyük avantaj sağlayacaktır. Ders dışı faaliyetler başvuru sürecinde önem taşır. Bu zaman dilimlerinde yapılacak öğrenci kulübü, spor faaliyetleri, sosyal organizasyonlar vb. aktiviteler çok ciddi avantaj sağlar. Kısaca aslında yurtdışı eğitiminin planlanması ne kadar erken olursa o kadar kolay ve etkin bir okula kabul süreci gerçekleşir.
Okul Seçimi
Uluslararası öğrenciler için ABD'de kolej ve üniversiteleri araştırırken göz önünde bulundurulması gereken ilk şeylerden biri, takip etmek istediği program türü ve gelecekteki kariyeri için istediği alandır. Halihazırda okumakla ilgilenilen belirli bir alan varsa, o alanda harika programlar sunan üniversiteleri daraltmaya başlayabilirler. Üniversite sıralamaları, Ivy league okullarıyla aynı düzeydeki kurumlar da dahil olmak üzere doğru üniversiteyi bulmalarında yardımcı olabilir. Forbes ve Times Higher Education dahil olmak üzere birçok özel kuruluş ABD'deki üniversiteleri derecelendirir ve bu sıralamalar üniversiteler ve kolejler hakkında iyi bir fikir verir. Üniversite bölümü web siteleri de; müfredat, fırsatlar, sonuçlar ve mezunların referansları dahil olmak üzere programları hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika kaynaklardır.
Başvuru Tarihleri
Amerika’da üniversitelere son başvuru tarihleri genellikle Kasım ve Şubat ayları arasındadır. Okul başvuru türleri üçe ayrılır.Birincisi 'Early Admissions’ (Early Action/ Early Decision) dediğimiz erken başvuru, ikincisi ‘Regular Decision’ olarak adlandırılan normal başvuru tarihleridir. Sonuncusu ‘Rolling Admissions’ dediğimiz yıl boyu başvurudur. Erken başvuru sürecinde kabul alma ve burs kazanma olasılığınız artmaktadır.
a)Early Action (Erken Eylem): Bağlayıcı olmayan bir seçenek olan erken eylem, öğrencilerin bir veya daha fazla okula normal başvuru sahiplerinden çok daha önce başvurmalarına ve potansiyel olarak kabul edilmelerine olanak tanır. Erken başvuru sahibi olarak, transkriptleriniz, tavsiye mektuplarınız ve kişisel beyanınız dahil olmak üzere başvuru materyallerinizi göndermek için genellikle Kasım ayının başına veya ortasına kadar zamanınız vardır. Erken eylem okulları, kararları normalde Aralık, Ocak veya Şubat aylarında gönderir ve kabul edilen öğrencilere, tekliflerine resmi olarak yanıt vermeleri için ulusal yanıt tarihi olan 1 Mayıs'a kadar süre verir. Bu ayrıca öğrencilere okullardan gelen mali yardım tekliflerini karşılaştırmaları için zaman verir.
b)Erken Karar (Early Decision): Erken eylemin aksine, erken karar bağlayıcı bir anlaşmadır, yani bu kabul planı kapsamında yalnızca bir okula başvurabilirsiniz. Erken karar, normalde ilk tercih ettikleri üniversiteyi belirleyen en iyi performans gösteren öğrencilere fayda sağlar. Bağlayıcı bir anlaşma olduğu için kurum sizden, ailenizden ve bir okul danışmanından imza isteyecektir. Erken karar veren okullar, özel ve oldukça seçici olma eğilimindedir. Erken kararla, Aralık ayı içinde veya civarında bir kabul kararı alırsınız ve kabul edilirseniz kaydolmanız gerekir. Genellikle tek istisna, okulun mali yardım paketinin ihtiyaçlarınızı karşılayamamasıdır. Kabul edilen öğrencilerin çoğu, geri ödemesiz depozitolarını 1 Mayıs'tan çok önce gönderir. Ayrıca, diğer kolejlerdeki tüm başvurularınızı geri çekmeniz gerekir ve daha fazla okula başvuramazsınız.
c)Normal Başvuru (Regular Decision): Çoğu öğrenci üniversiteye normal başvuru tarihleri aralığında başvurur. Bu aralığın son tarihleri ise genellikle Ocak veya Şubat aylarıdır. Tipik olarak, olası okullardan Mart veya Nisan aylarında yanıt alırsınız ve 1 Mayıs'a kadar kayıt yaptırıp yaptırmama konusundaki kararınızı vermeniz gerekir. En geniş uygulama pencerelerinden biri olan normal karar, öğrencilerin materyal toplamak, kompozisyonlarını hazırlamak ve gerekli sınavlara girmek için yeterli zamana sahip olmasını sağlar. Bu son tarihler, üniversite seçeneklerinizi dikkatlice değerlendirmeniz için size ek zaman da verir.
Son başvuru zamanına kadar beklemenin dezavantajı, reddedilirseniz yeniden başvurmak için bir sonraki akademik dönem veya yıla kadar beklemeniz gerekeceği anlamına gelir. Alternatif olarak, bekleme listesine alınabilirsiniz, bu da herhangi bir kontenjanın açılıp açılmadığına bağlı olarak kabul edilebileceğiniz veya edilmeyebileceğiniz anlamına gelir.
d)Yıl boyu Başvuru (Rolling Admission): Belirlenen son başvuru tarihlerini korumak yerine başvuruları geldikleri anda değerlendirir. Bu okullar genellikle yılda birkaç başvuru penceresi sunar. Genel olarak, gelecek sınıftaki tüm kontenjanlar dolana kadar başvuruları kabul edecek ve inceleyeceklerdir. Yıl boyu başvuru kabul eden okullar, 1 Eylül civarında kabulleri açar. Bu pencere, kaç kontenjan kaldığına bağlı olarak bahara kadar sürebilir, ancak bazı okullar 1 Mayıs son tarihine bağlı kalabilir.
Belgeler
Amerika’da lisans eğitimi başvurusu için gerekli evraklar:
Mezun olduğunuz veya olacağınız liseden edinebileceğiniz lise diploması
Öğretmenlerinizden alacağınız 2-3 adet referans mektubu
Başvuru ücreti
Özgeçmiş (RESUME)
Güzel sanatlar ve mimarlık fakülteleri için portfolyo
Minimum düzeyde başarılı not ortalaması (GPA)
Spor ve sanat faaliyetlerine ilişkin lisans ve belgeler
SAT veya ACT sınav sonucu
TOEFL veya IELTS sonuçları
Transkript /not döküm belgesi
Bu şartlardan birini veya birkaçının sağlayamayan öğrenciler için Amerika üniversiteleri ile anlaşmalı eğitim kurumlarında lisans hazırlık ve lisans geçiş olarak tanımlanan Pathway programları da sunulmaktadır.